Кадър WJXT4 The Local Station / News4JAXЗасилва се противопоставянето между САЩ

...
Кадър WJXT4 The Local Station / News4JAXЗасилва се противопоставянето между САЩ
Коментари Харесай

Байдън: Тези момчета Путин и Си Дзинпин вярват, че автокрацията е бъдещето, а демокрацията не функционира

Кадър WJXT4 The Local Station / News4JAX

Засилва се опълчването сред Съединени американски щати и Русия и Китай.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да попречи на Китай да измести Съединените щати като най-силната страна в света. Той също пое ангажимент да продължи да упорства Пекин да играе по интернационалните правила по въпроси като търговията, съобщи " Свободна Европа ".

Байдън даде първата си независима конференция откогато е президент. Той сподели, че задачата на Китай е да стане водещата мощ в света, а това няма да се случи " по време не моето ръководство, тъй като Съединените щати ще продължат да порастват ".

Байдън също съпостави президента на Китай Си Дзинпин с съветския президент Владимир Путин, тъй като и двамата имат вяра, че автократичното ръководство е " вълната на бъдещето ".

" Той е едно от тези момчета, както и Путин, които имат вяра, че автокрацията е вълната на бъдещето и че демокрацията не може да действа във все по-сложния свят. На него му липсва демократичната - с малко Д - кост от тялото, само че е мъдро, мъдро момче ", сподели Байдън.

Съединени американски щати не търсят борба с Китай, добави той. Байдън сподели още, че Вашингтон ще работи дружно със своите съдружници, с цел да държи Китай виновен за потъпкването на демокрацията в Хонконг, отношението към уйгурското малцинство и увеличението на въоръжението.

Байдън беше питан и за изтеглянето на американските войски от Афганистан. Той сподели, че поставеният от неговия предходник Доналд Тръмп краен период за евакуиране на 1 май " надали ще бъде изпълнен ". Но Съединени американски щати не възнамеряват да оставят последните си 2500 бойци в Афганистан " за дълго ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР